Tietoa yrityksestä

Japrotek Oy Ab

japrotek_building

Liiketoiminta

Pietarsaaressa toimiva Japrotek Oy Ab kehittää asiakkaidensa tuotantoprosesseja suunnittelemalla ja valmistamalla paineastioita, kolonneja, reaktoreita ja lämmönvaihtimia sekä suuria säiliöitä prosessiteollisuudelle. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen kokonaispalvelua, johon sisältyvät tuotteiden suunnittelu, tuotekehitys, valmistus, asennus sekä käynnistys-, huolto- ja varaosapalvelut.

Tuotteet ja palvelut

Japrotek Oy Ab on paineastia- ja säiliöteknologian asiantuntija, joka on erikoistunut reaktoreiden, paineastioiden, lämmönvaihtimien, kolonnien ja suurten säiliöiden toimituksiin.

Yhtiön erikoisaloja ovat vaativien konstruktioiden sekä erikoismateriaalien kuten titaanin, nikkeliseosten sekä ruostumattomien ja haponkestävien terästen suunnittelu- ja valmistusosaaminen.

Erityisosaamista edustavat mm. erikoismateriaalista valmistetut laitteet, kuten titaanista, titaanicompoundista ja nikkeliseoksista valmistettavat sekoittimet ja paineistetut reaktorit. Japrotek Oy Ab on eräs harvoista yrityksistä, joka itse suunnittelee ja valmistaa sekä säiliöitä että muita prosessilaitteita ja voi siten vastata sovitusta kokonaisuudesta sisältäen säiliön ja muut laitteet.

Asiakkaat ja markkina-alueet

Japrotek Oy Ab:n asiakkaina on globaalisti toimivia, maailman johtavia puunjalostus-, kemian ja metallurgisen teollisuuden yrityksiä.

Laatu ja tuotekehitys

Japrotek Oy Ab:n liiketoiminnan perustana ovat asiakkaiden ydinprosessien perusteellinen tuntemus ja innovatiiviset, lisäarvoa tuottavat järjestelmä-, kone- ja laiteratkaisut. Yhtiö kehittää tuotteitaan ja palvelujaan tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa ja panostaa nopeaan ja joustavaan toimintaan.

Tuotteiden ja palvelujen laadun takeina ovat jo vuodesta 1992 käytössä ollut ISO 9001-laatujärjestelmä sekä prosessilaitteiden valmistuksessa välttämättömät paineastialuvat ja standardit, jotka kattavat maailman päämarkkinat. 

Historia

Japrotek Oy Ab:n toiminnan juuret ulottuvat vuoteen 1949, jolloin Oy JA-RO Ab:n toiminta käynnistyi Pietarsaaressa. Ensimmäiset prosessiteollisuuden paineastiat yhtiö toimitti vuonna 1959 ja ensimmäisen suuren prosessilaitteen eli typpihappokolonnin Kemiran Siilinjärven tehtaalle vuonna 1972. Seuraavana vuonna yhtiölle valmistui Pietarsaareen raskaiden ja suurten prosessilaitteiden valmistukseen tarkoitettu konepaja.

Sertifikaatit

ASME
ISO 3834-2:2005
ISO 9001:2015
ISO 14001:2015
OHSAS 18001:2007